people in wheelchairs disabled access Jean-Philippe Ksiazek/AFP/Getty Images

Mensen met een beperking moeten toegang krijgen tot financiële diensten

KAMPALA – Een maand geleden was Groot-Brittannië gastheer van de eerste Global Disability Summit (Mondiale Invaliditeitstop) ooit, om te helpen de aandacht van de wereld te vestigen op de behoeften van mensen met een beperking. De agenda was gevuld met onderwerpen als het opzetten van gelijkwaardig onderwijs, het beëindigen van discriminatie en het van technologie voorzien van gemeenschappen van gehandicapten – vooral in het Mondiale Zuiden.

Maar één probleem dat niet de aandacht kreeg die het verdiende is een dikwijls over het hoofd geziene component van het ontwikkelingsbeleid: de toegang tot financiële diensten. Dit was een gemiste kans – niet alleen voor de één miljard mensen met een beperking in de wereld, maar ook voor de instellingen die hen zouden moeten dienen.

Het verhogen van de toegankelijkheid tot financiële diensten is goed voor het bedrijfsleven en de economische groei. Volgens onderzoek van Barclays neemt de economische kwetsbaarheid af als klanten met een beperking hun eigen geld kunnen beheren, en verbetert de algehele gezondheid van de economie daardoor. Bovendien behoort de zogenoemde gehandicaptenmarkt, met een besteedbaar inkomen van $1 bln, tot de grootste potentiële klantengroepen in de wereld. Met andere woorden: de financiële dienstverleners hebben redenen te over om mensen met een beperking te bedienen. Waarom doen de meeste bedrijven dan precies het omgekeerde?

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/3Jhsu97nl