Children in India Schoolchildren in India/Pixabay

The Year Ahead 2016

Van kinderslavernij tot vrijheid

NEW DELHI – Het is een smet op de mensheid dat er nog slavernij bestaat – van kinderen zelfs. Niet alleen is de kinderslavernij hardnekkig, het aantal kindslaven, 5,5 miljoen, is de laatste 20 jaar constant gebleven. Ze worden gekocht en verkocht als beesten, soms voor minder dan een pakje sigaretten. Tel hier bij op 168 miljoen kinderarbeiders, 59 miljoen kinderen die niet naar school gaan, en jaarlijks 15 miljoen meisjes onder de 15 die gedwongen worden te trouwen, en de situatie is meer dan onacceptabel.

Achttien jaar geleden was de Global March Against Child Labour de speerpunt van een wereldwijde beweging om kinderarbeid en kinderslavernij onder de aandacht van wereldleiders te brengen. Dankzij de bijdragen van onschatbare waarde van mede-activisten, arbeiders, onderwijzers, en bedrijven, was de campagne een groot succes, die leidde tot de aanname van de Worst Forms of Child Labor Convention van de Internationale Arbeidsorganisatie.

Het is echter duidelijk dat er nog veel werk verzet moet worden. Daarom heeft de Global March Against Child Labour er zo hard aan gewerkt – waarbij ze 550.000 handtekeningen voor een petitie verzamelden – om wereldleiders ertoe te bewegen om stevige taal qua kinderslavernij op te nemen in de Sustainable Development Goals, die de mondiale ontwikkelingsinspanningen de komende 15 jaar zullen begeleiden. Een van de SDGs mikt erop om ‘gedwongen arbeid uit te roeien, moderne slavernij en mensenhandel te beëindigen, en het verbod op en de eliminatie van de ergste vormen van kinderarbeid veilig te stellen.’

To continue reading, please enter your email or subscribe to On Point.

To access On Point, log in or register now now and read two On Point articles for free. For unlimited access to the unrivaled analysis of On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/gJEUKFO/nl;
 1. Eton boys with poor boys ullstein bild/Getty Images

  Inequality and the Coming Storm

  Global Bookmark: 

  • In recent decades, the wealth gap between a narrow upper class and the rest of the human population has become a gaping chasm, with far-reaching implications for most countries around the world. 

  • Rising inequality may be the greatest economic challenge of our time, but it’s not the first time human civilization has faced it.
 2. Adam Michnik Gallo Images/Getty Images

  Europe’s New Eastern Question

  interviews

  Insider Interview

  • With right-wing populists ascendant in Poland and Hungary, and gaining ground elsewhere in the European Union, politics in some parts of the West looks increasingly like politics in Russia.

  • Sławomir Sierakowski, Director of the Institute for Advanced Study in Warsaw interviews Adam Michnik, one of the intellectual architects of Solidarity and of the transition from communism in Central Europe, on Europe's illiberal turn.