Children in India Schoolchildren in India/Pixabay

The Year Ahead 2016

Van kinderslavernij tot vrijheid

NEW DELHI – Het is een smet op de mensheid dat er nog slavernij bestaat – van kinderen zelfs. Niet alleen is de kinderslavernij hardnekkig, het aantal kindslaven, 5,5 miljoen, is de laatste 20 jaar constant gebleven. Ze worden gekocht en verkocht als beesten, soms voor minder dan een pakje sigaretten. Tel hier bij op 168 miljoen kinderarbeiders, 59 miljoen kinderen die niet naar school gaan, en jaarlijks 15 miljoen meisjes onder de 15 die gedwongen worden te trouwen, en de situatie is meer dan onacceptabel.

Achttien jaar geleden was de Global March Against Child Labour de speerpunt van een wereldwijde beweging om kinderarbeid en kinderslavernij onder de aandacht van wereldleiders te brengen. Dankzij de bijdragen van onschatbare waarde van mede-activisten, arbeiders, onderwijzers, en bedrijven, was de campagne een groot succes, die leidde tot de aanname van de Worst Forms of Child Labor Convention van de Internationale Arbeidsorganisatie.

Het is echter duidelijk dat er nog veel werk verzet moet worden. Daarom heeft de Global March Against Child Labour er zo hard aan gewerkt – waarbij ze 550.000 handtekeningen voor een petitie verzamelden – om wereldleiders ertoe te bewegen om stevige taal qua kinderslavernij op te nemen in de Sustainable Development Goals, die de mondiale ontwikkelingsinspanningen de komende 15 jaar zullen begeleiden. Een van de SDGs mikt erop om ‘gedwongen arbeid uit te roeien, moderne slavernij en mensenhandel te beëindigen, en het verbod op en de eliminatie van de ergste vormen van kinderarbeid veilig te stellen.’

To continue reading, please subscribe to On Point.

To access On Point, log in or register now now and read two On Point articles for free. For unlimited access to the unrivaled analysis of On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/gJEUKFO/nl;
 1. Donald Trump delivers his address to a joint session of Congress  Bill Clark/CQ Roll Call/Getty Images

  Trump’s Abominable Snow Job

  • In the 2016 US presidential election, Donald Trump presented himself as a populist who would protect America’s “forgotten” workers from the disruptions of trade and immigration and the nefarious designs of unnamed elites.

  • But, a year after assuming office, it has become abundantly clear that “America first” means workers come last.
 2. Project Syndicate

  PS Commentators’ Best Reads in 2017

  • For the first time, Project Syndicate has asked its contributors what they’ve been reading, and why. 

  • Their choices may surprise, but surely will not disappoint, readers seeking the most important books on history, politics, economics, as well as more than one novel.