Zal de volgende crisis een cybercrisis zijn?

CAMBRIDGE – Toen de financiële crisis in 2008 toesloeg, vroegen veel geschrokken critici zich af waarom de markten, toezichthouders en financiële deskundigen die crisis niet hadden zien aankomen. Vandaag de dag zou je dezelfde vraag kunnen stellen over de kwetsbaarheid van de wereldeconomie voor cyberaanvallen. De overeenkomsten tussen financiële crises en de risico's van cyberaanvallen zijn opmerkelijk.

Hoewel de grootste dreiging op dit gebied uitgaat van schurkenstaten met het vermogen om enorm geavanceerde computervirussen te ontwikkelen, kan het gevaar ook komen van anarchistische hackers en terroristen, en zelfs van computeruitval, in samenhang met natuurrampen.

Een paar veiligheidsdeskundigen hebben groot alarm geslagen, waaronder – zeer onlangs – Jonathan Evans, het hoofd van de Britse geheime dienst (MI5). Maar alles bij elkaar zijn weinig leiders bereid de groei in de technologiesector of op het internet op een of andere manier in de waagschaal te stellen uit naam van een dreiging die zó amorf is. In plaats daarvan geven ze er de voorkeur aan betrekkelijk tandeloze werkgroepen en 'task forces' op te zetten.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/pbuWDJV/nl;