Lessen van een Griekse tragedie

ATHENE – Een bezoek aan Griekenland laat veel levendige indrukken achter. Zo zijn er uiteraard de rijke geschiedenis van het land, de overvloed aan archeologische vindplaatsen, de azuurblauwe luchten en de kristalheldere zeeën. Maar er is ook de intensieve druk waaronder de Griekse samenleving nu gebukt gaat – en de buitengewone moed waarmee doorsnee-burgers de economische rampspoed doorstaan.

Een bezoek roept onvermijdelijk ook vragen op. Wat hadden de beleidsmakers anders moeten doen bij het bestrijden van de financiële crisis in het land?

De cruciale beleidsfouten werden al aan het begin van de crisis gemaakt. In het eerste halfjaar van 2010, toen Griekenland de toegang tot de financiële markten verloor, was al duidelijk dat de staatsschuld onhoudbaar was. De staatsschuld had toen zonder verdere omhaal moeten worden gesaneerd.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/xHmGo0Y/nl;