Europa's oorlog in Oekraïne

BERLIJN – In het oosten van Europa woedt een oorlog. Oekraïne is het slachtoffer van Russische militaire agressie, en – of je dat nu leuk vindt of niet - het lot van dat land zal feitelijk het lot van Europa bepalen, omdat de huidige crisis de regels en beginselen zal vastleggen volgens welke de Europeanen in de 21e eeuw zullen leven.

Zal Europa worden geregeerd door de beginselen van de vrijheid, de democratie, de rechtsstaat en de onschendbaarheid van nationale grenzen? Of zal de pure macht en de bereidheid om geweld te gebruiken triomferen? Zullen de 'geleide' democratie en invloedssferen prevaleren boven het recht van landen – groot of klein – om hun eigen toekomst te mogen bepalen?

Door het einde van de Koude Oorlog en de ineenstorting van de Sovjet-Unie zijn de onafhankelijkheid en de territoriale integriteit van Oekraïne snel tot een hoeksteen van de Europese orde geworden. Dit strategische feit is nu duidelijker dan ooit tevoren. Eenvoudig gezegd: het democratische Oekraïne van vandaag de dag vecht voor de toekomst van Europa.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/u1T2Q11/nl;