Investment in development Brent Stirton/Getty Images

Het bevorderen van particuliere investeringen voor de ontwikkeling

STRASBOURG – Succesvolle economische ontwikkeling verloopt via een welbekend patroon. Het uit de armoede trekken van een land om het op een pad van duurzame groei te zetten vergt hard werken, de creatie van een robuust systeem van eigendomsrechten en – van cruciaal belang- particuliere investeringen.

Deze methode is niet specifiek voor een bepaalde regio of voor een bepaald volk. Zoals de spectaculaire groei van Azië heeft aangetoond, kan zij van cultuur op cultuur worden overgedragen. Daarom is het een schande dat ontwikkelingseconomen en 's werelds multilaterale instellingen er niet in slagen dit systematisch toe te passen in de ontwikkelingslanden.

Miljarden dollars aan hulpgelden zijn al naar de ontwikkelingslanden gestuurd, maar het is niet genoeg geweest, en de resultaten waren teleurstellend. De Wereldbank schat dat één miljard mensen nog steeds van nog geen $1,25 per dag leeft, terwijl ruim 800 miljoen mensen niet genoeg te eten hebben. De Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen hebben geprobeerd een samenhangende aanpak te hanteren voor het terugdringen van de armoede, maar zijn er niet in geslaagd iets te doen aan de onderliggende oorzaken ervan.

https://prosyn.org/5jV33Emnl