owhite2_Avishek DasSOPA ImagesLightRocket via Getty Images_india aadhaar Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Hoe 12 biljoen dollar uit te geven

SAN FRANCISCO/MUMBAI – Nog vóór de goedkeuring van de meest recente stimuleringswet in de Verenigde Staten hebben regeringen over de hele wereld bijna twaalf biljoen dollar aan financiële steun aangeboden aan bedrijven en huishoudens die door COVID-19 zijn getroffen, wat neerkomt op 12 procent van het mondiale bbp. Maar hoe goed hebben zij dat ongekende steunbedrag bij de beoogde ontvangers weten te krijgen? En welke lessen voor de toekomst kunnen uit deze inspanningen worden getrokken?

Velen stellen zich dergelijke vragen, van beleidsmakers en fintech-innovatoren tot economen en waakhonden uit het maatschappelijk middenveld. Onlangs hebben wij tweeën antwoorden gezocht door twaalf steunprogrammaʼs voor pandemieën te analyseren, zowel voor particulieren als voor kleine en middelgrote ondernemingen (het mkb) in zeven landen – Brazilië, India, Nigeria, Singapore, Togo, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

We beoordeelden de ambitie van de opzet van elk programma – de reikwijdte, de schaal en de specificiteit ervan – en de doeltreffendheid van de uitvoering, gemeten aan de hand van de snelheid en de dekking van de uitkeringen. Het onderzoek, dat voortbouwde op ons eerdere werk over digitale identificatie en digitale financiële inclusie, hield rekening met de financiële infrastructuur op zowel land- als programmaniveau.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/nOBsAsVnl