Big Data voor arme studenten

WASHINGTON, DC – Landen hebben ervaren en getalenteerde mensen nodig om de innovaties te verwezenlijken die de basis vormen voor de economische groei op de langere termijn. Dat geldt net zo goed voor ontwikkelde als voor ontwikkelingseconomieën. Maar het zal niet mogelijk zijn zonder investeringen in onderwijs en training. Als we een einde willen maken aan de armoede, de werkloosheid willen terugdringen en de stijgende economische ongelijkheid een halt willen toeroepen, moeten we nieuwe, betere en goedkopere manieren vinden om les te geven – en op een enorme schaal.

Dit doel kan zelfs buiten het bereik van de rijkste landen lijken te liggen; maar het op intelligente wijze verzamelen, analyseren en verwerken van educatieve gegevens kan een groot verschil maken. En gelukkig leven we in een tijd waarin de informatietechnologie ons de juiste instrumenten in handen geeft om de toegang tot betaalbaar onderwijs van hoge kwaliteit te verbreden. 'Big data' – omvangrijke, ingewikkelde datareeksen die bedrijven gebruiken om consumentengedrag te analyseren en te voorspellen – kan leraren en bedrijven van ongekende hoeveelheden informatie voorzien over leerpatronen van leerlingen, waardoor scholen worden geholpen het onderwijs op steeds ingenieuzer manieren te individualiseren.

De World Bank Group en zijn particuliere kredietverleningsinstantie, de International Finance Corporation (IFC), proberen dit potentieel te benutten om nationale onderwijssystemen te ondersteunen. Een onlangs gelanceerd initiatief, genaamd Systems Approach for Better Education Results (SABER), verzamelt en deelt vergelijkende gegevens over onderwijsbeleid en -instellingen uit landen over de hele wereld.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/h88cLkT/nl;