De vos en de ECB

PARIJS – Een Frans zakenblad noemde de algemeen directeur van het IMF Christine Lagarde onlangs de meest invloedrijke Franse persoon in leven, ruim voor president François Hollande. Ondanks dat die beslissing wellicht politiek beïnvloed is, is er geen twijfel over mogelijk dat ze op zijn minst de meest prominente Franse vrouw in leven is.

Lagarde heeft in deze categorie niet veel concurrentie. Valérie Trierweiler, Hollande’s partner, kwam in het nieuws door een slecht overdachte politieke tweet over haar voorganger, maar heeft zich sindsdien teruggetrokken achter de firewalls van het Élysée. En Brigitte Bardot is niet bepaald meer de kracht der natuur die ze ooit was.

Maar dit gaat misschien veranderen. Het Europese Parlement heeft net de benoeming bevestigd van Danièle Nouy van de Banque de France als het eerste hoofd van de nieuwe Raad van toezicht van de Europese Centrale Bank.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/ozNd7S6/nl;