Angela Merkel closeup Reynaldo Paganelli/ZumaPress

Ter verdediging van Angela Merkel

PARIJS – Het recente omslag van Der Spiegel, waarop de Duitse bondskanselier Angela Merkel te zien voor de Akropolis omringd door Nazi-officieren, dient een belangrijk doel: eindelijk snijdt deze de kwestie van Germanofobie in Europa aan, en op een manier die niemand kan ontgaan.

De verguizing van Duitsland houdt nu al enige tijd aan. Bij demonstraties in Cyprus in maart 2013 droeg men spandoeken met karikaturen van Merkel als Adolf Hitler mee. Rond dezelfde tijd verscheen Merkel in Valencia, tijdens de jaarlijkse Fallas-viering, als kwaadaardige rectrix die het hoofd van de Spaanse regering en zijn ministers ‘de tien geboden van Angela de Verdelger’ presenteert. Haar beeltenis eindigde in de vlammen van de vreugdevuren voor Sint-Jozef.

Twee maanden later waren er bij gelijke parades in Portugal dezelfde gehitleriseerde Merkel-karikaturen te zien, gedragen door demonstranten in rouwkledij die ‘de politiek van het opofferen van de armen’ van de Duitse leider hekelden.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/D6u1Q3k/nl;