okonjoiweala9_BillyMutaiSOPAImagesLightRocketviaGettyImages_africanfieldworkeroncellphone Billy Mutai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Hoe kan Afrika profiteren van de mondialisering?

WASHINGTON, DC – De huidige reactie tegen de mondialisering, vooral van burgers uit de arbeidersklasse in de geavanceerde economieën, die zich zorgen maken over stagnerende lonen en onzekere banen, onderstreept hoe de voordelen van de mondiale economische integratie te veel zijn opgehemeld en de nadelen ervan te veel zijn gebagatelliseerd. Maar de gevolgen van de mondialisering voor Afrika en zijn burgers hebben veel minder aandacht gekregen, ook al zal het continent eind deze eeuw naar verwachting ruim 40% van de wereldbevolking voor zijn rekening nemen.

Het inclusiever maken van de mondialisering zal beleid vergen dat de ongelijkheid binnen de geavanceerde economieën aanpakt en de convergentie van de levensstandaarden tussen Afrika en de hogeinkomenslanden bevordert. Afrikaanse beleidsmakers, met steun van externe partners, kunnen een rol spelen bij het versnellen van de regionale integratie, het oplossen van achterstanden op het gebied van de arbeidsvaardigheden en de infrastructuur, en het creëren van een mechanisme om de digitale data van Afrika te bezitten en te reguleren.

Vanaf het moment dat de eerste industriële revolutie voor een opleving van de internationale handel zorgde is Afrika grotendeels aan de zijlijn van de mondiale economie blijven staan. De voornaamste begunstigden van de vroege mondialisering waren de hedendaagse geavanceerde economieën, waar industriële technologieën opdoken. Dit leidde op zijn beurt weer tot de “grote divergentie” van de inkomensniveaus tussen het Mondiale Noorden en Zuiden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/FUiGMbRnl