tailoring workshop africa Godong/UIG via Getty Images

We moeten profiteren van Afrika’s demografische dividend

LOMÉ – Afrika herbergt 's werelds jongste en snelstgroeiende bevolking. Nu de komende drie decennia ieder jaar 20 miljoen jongeren aan de beroepsbevolking worden toegevoegd, heeft het continent een kans om het evenwicht van de plaatselijke en de mondiale groei te veranderen, met een specifiek doel voor ogen: banen. Maar het is zeker niet onvermijdelijk dat dit ook zal gebeuren.

Als de Afrikaanse landen willen profiteren van dit 'demografische dividend,' zal de toekomstige beroepsbevolking goed opgeleid en getraind moeten zijn, en voldoende kansen op werk moeten hebben. Het zal niet makkelijk zijn alle puzzelstukjes op hun plek te krijgen.

Dit zijn ongewisse tijden voor de wereldeconomie. De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China bedreigen de integriteit van de mondiale waardeketens, en het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal mogelijk nóg meer ontwrichting teweegbrengen. De Oktober-voorspelling van het Internationale Monetaire Fonds waarschuwt dat nu de historische motoren van de economie aan kracht inboeten, de mondiale groei dit jaar en volgend jaar kan dalen naar 3,7%, een neergang van 0,2 procentpunten ten opzichte van eerdere schattingen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/wiPptXJnl