President of the Asian Investment Infrastructure Bank Li Xin/Xinhua via ZUMA Wire

The Year Ahead 2016

De AIIB is klaar voor de start

BEIJING – De historische lancering van de Aziatische Infrastructuur Bank (AIIB) de komende weken is omgeven door hoge verwachtingen – en terecht. Met het begin van haar activiteiten zal de AIIB toetreden tot de familie van multilaterale financiële instellingen, bij het steunen van de economische en sociale ontwikkeling in Azië met een brede basis. Gezonde en duurzame investeringen in infrastructuur zullen leiden tot betere ontwikkelingsresultaten, de levens en levensomstandigheden van de burgers van Azië verbeteren, en zorgen voor positieve overloopeffecten in andere delen van de wereld.

Het afgelopen jaar heb ik mensen uit de hele wereld en met heel verschillende achtergronden ontmoet. Mij werd dikwijls gevraagd uit te leggen waarom er nóg een multilaterale bank nodig is, en waarin de AIIB zal verschillen van bijvoorbeeld de Wereldbank of de Aziatische Ontwikkelingsbank.

De antwoorden zijn duidelijk. De rol en het belang van Azië in de internationale arena zijn  toegenomen, maar de regio wordt geconfronteerd met ernstige tekortkomingen in de infrastructuur en met netelige bottlenecks. De Aziatische infrastructurele beleggingsbehoeften zijn exponentieel gestegen, en de middelen van de AIIB zullen heel eenvoudig de reeks multilaterale middelen vergroten die beschikbaar zijn om daaraan tegemoet te komen.

To continue reading, please subscribe to On Point.

To access On Point, log in or register now now and read two On Point articles for free. For unlimited access to the unrivaled analysis of On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/FXcneae/nl;
 1. Donald Trump delivers his address to a joint session of Congress  Bill Clark/CQ Roll Call/Getty Images

  Trump’s Abominable Snow Job

  • In the 2016 US presidential election, Donald Trump presented himself as a populist who would protect America’s “forgotten” workers from the disruptions of trade and immigration and the nefarious designs of unnamed elites.

  • But, a year after assuming office, it has become abundantly clear that “America first” means workers come last.
 2. Project Syndicate

  PS Commentators’ Best Reads in 2017

  • For the first time, Project Syndicate has asked its contributors what they’ve been reading, and why. 

  • Their choices may surprise, but surely will not disappoint, readers seeking the most important books on history, politics, economics, as well as more than one novel.