President of the Asian Investment Infrastructure Bank Li Xin/Xinhua via ZUMA Wire

The Year Ahead 2016

De AIIB is klaar voor de start

BEIJING – De historische lancering van de Aziatische Infrastructuur Bank (AIIB) de komende weken is omgeven door hoge verwachtingen – en terecht. Met het begin van haar activiteiten zal de AIIB toetreden tot de familie van multilaterale financiële instellingen, bij het steunen van de economische en sociale ontwikkeling in Azië met een brede basis. Gezonde en duurzame investeringen in infrastructuur zullen leiden tot betere ontwikkelingsresultaten, de levens en levensomstandigheden van de burgers van Azië verbeteren, en zorgen voor positieve overloopeffecten in andere delen van de wereld.

Het afgelopen jaar heb ik mensen uit de hele wereld en met heel verschillende achtergronden ontmoet. Mij werd dikwijls gevraagd uit te leggen waarom er nóg een multilaterale bank nodig is, en waarin de AIIB zal verschillen van bijvoorbeeld de Wereldbank of de Aziatische Ontwikkelingsbank.

De antwoorden zijn duidelijk. De rol en het belang van Azië in de internationale arena zijn  toegenomen, maar de regio wordt geconfronteerd met ernstige tekortkomingen in de infrastructuur en met netelige bottlenecks. De Aziatische infrastructurele beleggingsbehoeften zijn exponentieel gestegen, en de middelen van de AIIB zullen heel eenvoudig de reeks multilaterale middelen vergroten die beschikbaar zijn om daaraan tegemoet te komen.

To continue reading, please enter your email or subscribe to On Point.

To access On Point, log in or register now now and read two On Point articles for free. For unlimited access to the unrivaled analysis of On Point, subscribe now.

required

Log in

http://prosyn.org/FXcneae/nl;
 1. Senate Majority Leader Mitch McConnell Chip Somodevilla/Getty Images

  How US Corporate-Tax Reform Will Boost Growth

  • In the United States, congressional Republicans are finalizing a tax-reform package that will reshape the business environment by lowering the corporate-tax rate and overhaul deductions. 

  • But will the tax package provide the boost to investment and growth that its backers promise?
 2. Eton boys with poor boys ullstein bild/Getty Images

  Inequality and the Coming Storm

  Global Bookmark: 

  • In recent decades, the wealth gap between a narrow upper class and the rest of the human population has become a gaping chasm, with far-reaching implications for most countries around the world. 

  • Rising inequality may be the greatest economic challenge of our time, but it’s not the first time human civilization has faced it.