Sweet Caroline in Tokyo

TOKYO – Er zijn vijftig jaar verstreken sinds de moord op president John F. Kennedy, waarbij officiële ceremonies gehouden werden in Washington, DC en Dallas om dit te herdenken. Maar JFK’s oudste dochter, Caroline Kennedy was bij geen van deze aanwezig; zij had net haar post als 29e ambassadeur van de VS in Japan betrokken.

Op 19 november dromden duizenden mensen samen in de straten om een glimp van Kennedy op te vangen terwijl ze, in een koets met paarden ervoor, van het Tokyo station naar het keizerlijke paleis reed, ongeveer een kilometer daar vandaan, om haar geloofsbrieven aan de keizer aan te bieden. Zwaaiend naar het publiek zag ze er uit als Sneeuwwitje.

22 november 1963 was ook de dag dat er voor het eerst satellietuitzendingen vanuit de Verenigde Staten naar Japan begonnen en veel Japanners stonden vroeg op om naar een speech van JFK in Dallas te kijken die om half zes ’s ochtends plaatselijke tijd zou beginnen. Maar in plaats van de speech bracht de uitzending het schokkende nieuws van de moord.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/dl1KLkH/nl;