kenya flooding school TONY KARUMBA/AFP/Getty Images

De juiste investeringen om de crisis van het menselijk kapitaal aan te pakken

WASHINGTON, DC – De Wereldbank heeft 75 jaar lang aan het front van de ontwikkeling gestaan, door landen te helpen slimme investeringen te doen om hun burgers voor te bereiden op de toekomst. Zij heeft zich vooral gericht op de armsten en meest kwetsbaren – hun toegang tot infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs, bezittingen, banen en markten. De afgelopen jaren heeft de bank beleidsmaatregelen en investeringen omarmd in gebieden die van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de wereld, zoals de strijd tegen de klimaatverandering en het laten werken van technologie voor de armen.

Overal waar ik heen reis – van Rwanda tot Zambia, of van Indonesië tot mijn land van herkomst, Bulgarije – zie ik het verschil dat technologie kan maken in het leven van mensen. De impact manifesteert zich op een veelvoud aan gebieden, zoals digitale betalingssystemen of de ontluikende gig-economie, en geeft aanleiding tot opmerkelijke succesverhalen.

Maar net zoals technologie de levens van miljoenen mensen over de hele wereld verbetert, transformeert zij ook de aard van de arbeid. Ons World Development Report voor 2019 richt zich op de vraag hoe innovatie bestaande werkgelegenheid verandert of uit de weg ruimt, en tegelijkertijd tot volledig nieuwe vormen van werkgelegenheid leidt, die een paar jaar geleden nog niet bestonden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/hbK2HMUnl