Jim Yong Kim Bao Dandan/ZumaPress

Een nieuwe missie voor de Wereldbank

WASHINGTON, DC – De Groene Revolutie wordt gezien als een van de grootste successen in de geschiedenis van de economische ontwikkeling. In de jaren zestig en zeventig transformeerden de creatie en adoptie van graansoorten met hoge opbrengsten de Indiase economie en redden in vrijwel de hele ontwikkelingswereld miljarden mensen van uithongering.

Maar vandaag de dag is de toekomst van de organisatie die verantwoordelijk was voor de Groene Revolutie - een consortium van 15 onderzoekscentra over de hele wereld geheten de Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) – in het geding. De Wereldbank, een van de grootste financiers, overweegt zijn geldelijke steun in te trekken.

Deze beslissing alleen al is zorgwekkend genoeg. De missie van de CGIAR is mondiale voedselveiligheid, en basaal landbouwkundig onderzoek biedt potentieel groot economisch rendement voor ‘s werelds armen. Maar nog zorgelijker is het signaal dat de Wereldbank hiermee afgeeft, namelijk dat deze niet langer de ondergefinancierde mondiale publieke goederen zal ondersteunen die cruciaal zijn om de sociale, economische, en politieke vooruitgang van afgelopen eeuw in stand te houden.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/EKcvhDi/nl;