disparte3_lerbankGetty Images_blockchain lerbank/Getty Images

Ja, crypto doet er nog steeds toe

WASHINGTON, DC – Zouden veel taxidiensten zonder Uber hun eigen apps voor ritjes hebben ontwikkeld of creditcards zijn gaan accepteren, op het moment dat ze dat deden? In statische sectoren met weinig concurrentie zijn er nieuwe concurrenten en technologieën nodig om verandering teweeg te brengen. En als die verandering goed wordt gestuurd, hoeft ze niet eens een bedreiging te vormen voor de gevestigde exploitanten, omdat die de nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen kunnen overnemen om gelijke tred te houden met wat de consumenten van de nieuwkomers zijn gaan verwachten.

Met deze zelfde krachten worden nu het bankwezen en de financiële dienstverlening geconfronteerd. Net zoals Uber en Lyft een nieuw model voor on-demand consumentenmobiliteit hebben gebouwd, heeft de opkomende wereld van op de blockchain gebaseerde financiële diensten mobiel apparaatgericht bankieren, alsook door software aangedreven kapitaalmarktengestimuleerd. Hoewel mobiele en elektronische betaalsystemen al een tijdje bestonden, maakt de opkomst van crypto nieuwe niveaus van gebruikerscontrole en -toegang mogelijk, met weinig meer dan een persoonlijke digitale portemonnee.

Uiteindelijk wint de consument als er meer keuze is. Toen de traditionele taxiʼs nog een monopolie hadden, reden ze vaak voorbij aan klanten met een bepaalde huidskleur, of weigerden ze naar gebieden ʻaan de verkeerde kant van het spoorʼ te rijden. Als de nieuwe uitdagers de toegang tot mobiliteit en financiële diensten niet hadden verruimd, zouden deze praktijken de norm zijn gebleven.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/XL2uJUVnl