turner72_ aviation-images.comUniversal Images Group via Getty Images_airplane exhaust aviation-images.comUniversal Images Group via Getty Images

Waarom de luchtvaart een koolstofbelasting zou moeten omarmen

LONDEN – Recente catastrofale overstromingen in Duitsland en China hebben eens te meer duidelijk gemaakt dat de klimaatverandering een verschrikkelijke wereldwijde bedreiging vormt. In reactie daarop moeten we investeren in het versterken van onze weerbaarheid tegen extreme weersomstandigheden, en de uitstoot van koolstofdioxide versneld terugdringen om te beperken hoe veel erger die dreiging in de toekomst nog zal worden.

Een dag voordat de overstromingen Duitsland vorige maand troffen, heeft de Europese Unie beleidsmaatregelen geschetst om de uitstoot tegen 2030 met 55 procent te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990. Die maatregelen omvatten een belangrijke rol voor koolstofbeprijzing, met een strakker plafond voor emissies binnen het handelssysteem van de EU, alsook de afschaffing van gratis emissierechten voor de zware industrie en een belasting op conventionele vliegtuigbrandstof voor inter-Europese vluchten.

Dit laatste voorstel heeft verzet uitgelokt van de sector, waarbij de International Air Transport Association (IATA) aanvoerde dat ʻbelasting niet het antwoord is op duurzaamheid in de luchtvaart.ʼ Maar in feite zou de luchtvaartsector, net als andere sectoren, koolstofbeprijzing moeten omarmen als een krachtig instrument om tegen de laagst mogelijke kosten emissiereducties te bereiken.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/S6ydhsenl