pavlova1_pishitGetty Images_womanbusinessleader pishit/Getty Images

Door vrouwen geleide bedrijven verdienen betere financiering

LUXEMBURG – Als u een durfkapitalist bent, bent u vrijwel zeker een man. Maar u doet er goed aan om te weten dat uw beste kans om beter te presteren dan de markt het investeren van uw geld is in een bedrijf dat wordt geleid door een vrouw.

Deze vuistregel – cherchez la femme – zou gecompliceerde durfkapitaalbeslissingen enorm vereenvoudigen. Maar omdat 91% van de durfkapitaalsector uit mannen bestaat, worden de prestaties van door vrouwen geleide bedrijven systematisch over het hoofd gezien.

Het veiligstellen van financiering om door vrouwen geleide bedrijven in staat te stellen hun potentieel te verwezenlijken is hard nodig om de Europese innovatie te bevorderen. Het jaarlijkse productiviteitsverlies voor de Europese Unie als gevolg van het feit dat vrouwen hun baan in de sector voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) vaarwel zeggen bedraagt ongeveer €16,2 mrd.Hoewel vrouwen grofweg 52% van de totale Europese bevolking vertegenwoordigen, leveren zij slechts 34% van de zzpʼers in de EU en 30% van de startup-ondernemers. Erger nog: in 2017 namen door vrouwen geleide ICT-bedrijven nog geen 10% van het op het continent geïnvesteerde durfkapitaal voor hun rekening.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/I7GcZMtnl