White House US flag Daniel Zimmermann/Flickr

De rol van het buitenlandbeleid in de Amerikaanse presidentscampagne

NEW YORK – Het is onmogelijk te voorspellen wie de Amerikaanse kiezers tot hun volgende president zullen kiezen. Maar het is zeker dat deze keuze voor de hele wereld diepgaande gevolgen zal hebben, zowel goede als slechte.

Dit weerspiegelt bovenal de voortdurende realiteit van de macht van Amerika. Het weerspiegelt ook de bijna zekerheid dat de volgende president een wereld die in aanzienlijke beroering verkeerd zal erven. Wat hij of zij ook verkiest te doen, en hoe hij of zij dit verkiest te doen, is van groot belang voor mensen overal ter wereld.

Dit gezegd hebbende is het moeilijk vast te stellen welke rol het buitenlandbeleid zal spelen in de beslissing wie er als volgende in het Witte Huis zal zetelen. De verkiezingen van 2016 zijn nog steeds 17 maanden ver weg. Er kan en zal tussen nu en dan nog veel gebeuren.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

Get unlimited access to PS premium content, including in-depth commentaries, book reviews, exclusive interviews, On Point, the Big Picture, the PS Archive, and our annual year-ahead magazine.

https://prosyn.org/hSfdAZEnl