leonard83_btgbtgGetty Images_USEUflags btgbtg/Getty Images

Transatlantisk samhold på topp - men hvor lenge?

WASHINGTON, DC – Europeiske ledere kan puste lettet ut. Det ble ingen «rød bølge» for republikanerne i det amerikanske mellomvalget. Den endelige sammensetningen av Representantenes hus er fortsatt uviss. Men demokratene beholder kontrollen over Senatet. Og det er allerede klart at Kongressen ikke kommer til å bli oversvømt av isolasjonistiske tilhengere av Donald Trump og Vladimir Putin. Men framfor å bruke tiden på å feire, bør europeere forberede seg på den neste stormen som kan komme.

Europa har tross alt kunnet nyte godt av et eksepsjonelt sterkt transatlantisk samhold det siste året. USA og Europa har sammen sømløst svart på Russlands invasjon av Ukraina med koordinerte sanksjoner. Og amerikanske myndigheter har forhørt seg med sine europeiske partnere før de har forsøkt å få i gang samtaler med myndighetene i Moskva om hvordan Europas sikkerhet bør se ut i framtiden.

NATO, alliansen som Frankrikes president Emmanuel Macron kalte «hjernedød» i 2019, har nå vind i seilene og er klar for å ta imot Finland og Sverige som nye medlemmer. Og de europeiske landene bruker endelig mer penger på forsvar. Selv Tyskland har nådd det lenge lovede målet om 2 % av BNP.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/A3IQd8snb