fischer174_cbies_getty images_transatlantic relationship cbies/Getty Images

Een laatste kans voor het transatlanticisme

BERLIJN – Veel Amerikanen hebben al gestemd, en nog veel meer zullen spoedig naar de stembus gaan in wat ʼs werelds belangrijkste politieke gebeurtenis van het jaar zal zijn. De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 zijn een bepalend moment, in iedere zin van het woord, niet alleen voor de Amerikaanse democratie, maar ook voor het transatlanticisme en de toekomst van het Westen.

Als Donald Trump wordt herkozen zijn er goede redenen om te betwijfelen dat het transatlanticisme de komende vier jaar zal overleven, of dat het Westen op een betekenisvolle manier verenigd zal blijven. Het zou een echte ramp zijn in een toch al rampzalig jaar.

Gelukkig leidt de Democratische uitdager van Trump consequent in de opiniepeilingen, wat inhoudt dat zich snel een kans zou kunnen voordoen om het Westen als geopolitieke speler nieuw leven in te blazen. De vraag is hoe een transatlantische relatie na Trump eruit zou moeten zien. Louter terugkeren naar het tijdperk vóór Trump is geen optie. Er is de afgelopen jaren te veel veranderd aan weerszijden van de Atlantische Oceaan, inclusief de voornaamste politieke spelers zelf.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/3uk6wMbnl