mazzucato14_XinhuaZhang Yuwei via Getty Images_coronavirusvaccinelab Xinhua/Zhang Yuwei via Getty Images

Hoe we een COVID-19-vacin voor iedereen kunnen ontwikkelen

LONDEN – In de eerste weken van 2020 begon het tot mensen door te dringen dat COVID-19 wel eens de lang gevreesde en verwachte ʻDisease Xʼ zou kunnen zijn – een mondiale pandemie, veroorzaakt door een onbekend virus. Drie maanden later bevindt het grootste deel van de wereldbevolking zich in lockdown en is het duidelijk dat we slechts net zo gezond zijn als onze buren – lokaal, nationaal en internationaal.

Sterke gezondheidszorgsystemen, adequate testcapaciteit en een effectief, universeel verkrijgbaar vaccin zullen van levensbelang zijn bij het beschermen van samenlevingen tegen COVID-19. Maar om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft zijn niet alleen ongekende collectieve investeringen nodig, maar ook een heel andere aanpak.

Onderzoekers van universiteiten en bedrijven in de hele wereld haasten zich om een vaccin te ontwikkelen. En de huidige vooruitgang is bemoedigend: 73 vaccin-kandidaten worden actief onderzocht of bevinden zich in een pre-klinische ontwikkelingsfase, terwijl bij vijf potentiële vaccins al met klinische proeven is begonnen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/Wf8Hyo5nl