Trump climate announcement Brendan Smialowski/AFP/Getty Images

Trumps schurkenstaat Amerika

NEW YORK – Donald Trump heeft een bom gelegd onder de mondiale economische architectuur die met zoveel moeite geconstrueerd werd in de jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog. De poging tot vernietiging van dit op regels gebaseerde systeem van mondiaal bestuur – momenteel weerspiegeld in Trumps terugtrekking uit het klimaatverdrag van Parijs van 2015 – is nog maar het jongste aspect van de aanval van de president op ons fundamentele systeem van waarden en instituties.

De wereld wordt zich nog maar langzaam volledig bewust van de boosaardigheid van de agenda van de regering Trump. Hij en zijn stromannen hebben de Amerikaanse pers – een essentieel instituut om de vrijheid, rechten en democratie van Amerikanen in stand te houden – weggezet als ‘volksvijand.’ Ze hebben geprobeerd om de fundamenten van onze kennis en overtuigingen – onze epistemologie – te ondermijnen door alles wat hun doelstellingen en argumenten uitdaagt als ‘fake’ te omschrijven, en wijzen zelfs de wetenschap zelf af. Trumps valse rechtvaardigingen om het akkoord van Parijs naast zich neer te leggen zijn nog maar het meest recente bewijs hiervan.

Millennia lang tot midden achttiende eeuw stagneerde de levensstandaard. Het was de Verlichting met zijn omhelzen van een redelijk discours en wetenschappelijk onderzoek die de enorme verbeteringen in levenstandaard de daaropvolgende twee en een halve eeuw onderstutten.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/YV86SzRnl