Trump speaking at economic club Spencer Platt/Getty Images

Een Trump hausse?

CAMBRIDGE – Zal de Amerikaanse economie na jaren van winterslaap ontwaken om de komende jaren een grootse comeback te maken? Met een komende Republikeinse regering die er op gebrand is om een economie te herbouwen die al bijna op volle werkgelegenheid draait, die handelsrestricties belooft die de prijs van concurrerende importgoederen zullen opdrijven, en die de onafhankelijkheid van de centrale bank waarschijnlijk op de korrel zal nemen, is een hogere inflatie – die grote kans maakt soms boven de 3% uit te komen – een bijna zekerheid. En de productiegroei zou ook kunnen verbazen, en mogelijk ten minste tijdelijk de 4% kunnen bereiken.

Onmogelijk zegt u? Niet in het minst.

De economie lijkt al met 3% per jaar te groeien. En zelfs de grootste tegenstanders van het economische beleid van aankomend president Trump zullen moeten toegeven dat dit sterk pro-bedrijfsleven is (met de opmerkelijke uitzondering van handel).

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/7UL8lUf/nl;