Mandel Ngan/Getty Images

Amerika en de wereld in transitie

NEW YORK – Over nog geen twee maanden zal de Amerikaanse politieke transitie voorbij zijn. De 45e president van de Verenigde Staten zal zich dan in het Oval Office vestigen. Donald Trump zal president Trump worden, en Barack Obama zal zich bij Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton en George W. Bush voegen als een van de nog in leven zijnde voormalige presidenten.

De speculatie over het waarschijnlijke buitenlandse en binnenlandse beleid van Trump viert hoogtij, maar weinig daarvan heeft ook maar enige betekenis. Campagne voeren en regeren zijn twee zeer verschillende activiteiten, en er is geen reden om aan te nemen dat de manier waarop Trump campagne heeft gevoerd zal dicteren hoe hij zal gaan regeren. We weten ook nog niet wie alle belangrijke adviseurs zullen zijn en hoe (en vooral hoe goed) zij zullen samenwerken.

Maar temidden van al deze onzekerheid zijn er een paar dingen die we wél weten. Het eerste is dat Trump zal worden begroet door een inbox vol met ingewikkelde internationale problemen. De waarheid gebiedt te zeggen dat geen enkel probleem vergelijkbaar is met de Koude Oorlog toen die op zijn hoogtepunt was, maar het aantal en de complexiteit van de lastige problemen zijn zonder precedent in de moderne tijd.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/eGjPamy/nl;