Het beschaven van de stad

BANGALORE – De helft van de mensheid – zo'n 3,5 miljard mensen – woont vandaag de dag in stedelijke gebieden. Onze metropolen zijn de groeimotoren voor een mondiale economie, die uit de schaduw van de financiële crisis te voorschijn komt. In Bangalore, waar ik woon, stromen de investeringen binnen in een stad die een leidende rol speelt bij de transformatie van de Indiase economie . De stad is de vestigingsplaats van bedrijven als Infosys en Wipro, en wordt door Forbes Magazineéén van de “snelstgroeiende steden van het komende decennium” genoemd.

Maar als de burgers van Bangalore zich naar het stemhokje begeven voor de deelstaatverkiezingen, denken zij niet alleen aan economische onderwerpen. De financiële succesverhalen van de stad onttrekken een duisterder realiteit aan het oog – dat de levenskwaliteit van veel stadsbewoners de afgelopen jaren is verslechterd.

De trek van de armen van het platteland naar de grote stad is een van de standaardverhalen van de moderne tijd. En overheden, die zich doorgaans richten op grofmazige maatstaven voor de economische prestaties, moedigen de snelle verstedelijking aan.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/aNkYmT9/nl;