De efficiënte netwerker

NEW YORK – Lang geleden organiseerde ik een conferentie genaamd PC Forum. Mensen zeiden tegen me: “Als ik nou alleen maar naast Bill Gates zou kunnen zitten ...” Een week geleden trok een vriend me op een conferentie terzijde omdat hij om advies wilde vragen. “Wat is de beste manier om conferenties efficiënter te maken als je mensen wil ontmoeten?” vroeg hij. “Net als bij marketing lijkt de effectiviteit slechts zo'n 50% te bedragen”.

Hij stelde de verkeerde vraag. De interactie moet van twee kanten komen: Willen andere mensen ook hem graag ontmoeten?

Een conferentie die zo zou worden opgezet dat zij mijn vriend behulpzaam zou zijn, zou mislukken, omdat de mensen die iedereen wil ontmoeten waarschijnlijk niet komen opdagen. Heeft mijn vriend eigenlijk wel het recht een beroep te doen op hun tijd? Hij vertelde me dat hij in een breakout-groep van twintig mensen had gezeten, die hij allemaal graag wilde ontmoeten, maar er slechts in was geslaagd met twee van hen te praten. Ik maakte me zorgen over hem. Was de man die ik probeerde te helpen misschien een stalker?

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/m6aWaem/nl;