De volle waarde van het inenten van kinderen

GENÈVE – Als je de waarde van inentingen wilt leren kennen, moet je maar eens een tijdje doorbrengen in een Afrikaans ziekenhuis. De gezichten van de moeders en vaders vertellen je het hele verhaal: inentingen voorkomen ziekten en redden levens.

Maar wat deze ouders waarschijnlijk niet beseffen, is dat het verhaal daar niet ophoudt. Als zij het ziekenhuis verlaten en naar huis gaan, hebben ze al stappen gezet om niet alleen de gezondheid van hun kind te verbeteren, maar ook zijn of haar vooruitzichten op onderwijs en een toekomst op de langere termijn. Bovendien zullen ze er ook toe hebben bijgedragen hun eigen leven te verbeteren en de economische vooruitzichten van hun bredere gemeenschap te bevorderen.

De redenen zijn eenvoudig. We weten dat kinderen die gezonder zijn geen medische behandeling of zorg nodig hebben, die allebei tijd en geld kosten. Door ziekten te voorkomen hebben kinderen dus een grotere kans om gezond te blijven, naar school te gaan en productieve leden van de samenleving te worden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading and receive unfettered access to all content, subscribe now.

Subscribe

or

Unlock additional commentaries for FREE by registering.

Register

https://prosyn.org/YxGOMpdnl