Voeding voor groei

GENÈVE – Deze week is de Britse premier David Cameron, wiens land dit jaar het voorzitterschap van de G8 bekleedt, gastheer van een “Nutrition for Growth” (“Voeding voor Groei”)-top in Londen. Het probleem had niet urgenter kunnen zijn. We hebben de politieke wil nodig om de ondervoeding nú aan te pakken, waarbij de toegang tot voedzaam eten als fundamenteel mensenrecht wordt erkend.

Iedere vijf seconden gaat er een onschuldig kind dood aan ondervoeding. Deze plaag is verantwoordelijk voor 11% van de mondiale ziektelast. De top richt zich terecht op het rechtstreekse verband tussen voeding en productiviteit, economische groei en politieke stabiliteit. De investering in voeding is een investering in generaties kinderen in arme gemeenschappen, en de top moet vrouwen en moeders in het centrum plaatsen van de voorgestelde oplossingen.

Dat is des te belangrijker omdat er een nieuwe geboortegolf plaatsvindt – niet in de Verenigde Staten of Europa, maar in Zuidoost-Azië en het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika. Kinderen die de komende twintig jaar geboren zullen worden, zullen op een uniek moment de volwassenheid bereiken: de beroepsbevolking van deze regio's verhoudt zich dan tot het niet-werkende deel van de bevolking in een verhouding van twee staat tot één. Dit biedt een zeldzame kans om de economische groei aan te jagen, levens te redden en te verbeteren, en gezinnen, gemeenschappen en landen de overstap te laten maken van armoede naar welvaart.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/hyzUszznl