Het leven van juffrouw Watanabe

TOKIO – Juffrouw Watanabe (40) aarzelt. Haar moeder, mevrouw Watanabe, staat erom bekend dat zij de wereldmarkten in beweging zet met de financiële transacties die zij verricht tussen haar werkzaamheden als huisvrouw door.

Mevrouw Watanabe is de generieke naam voor de Japanse 'huisvrouw-speculanten', die met hun transacties aanzienlijke invloed uitoefenen op de valutamarkten en andere markten. Na te zijn afgestudeerd aan de universiteit is mevrouw Watanabe opgehouden met werken, getrouwd met meneer Watanabe (die in hetzelfde kantoor werkte), huisvrouw geworden en één dochter gaan opvoeden. Ze deed dit omdat het huwelijk in die tijd de definitieve 'eindbestemming' was.

Voor haar dochter, juffrouw Watanabe, zijn de tijden echter veranderd. Zij geeft een graad in de economie behaald aan een beroemde universiteit en werd ingehuurd door een bekende handelsfirma. Maar hoewel zij beter presteerde dan de mannen die tegelijk met haar werden aangenomen, kon zij niet meedingen naar promotie. Ze mocht niet eens een officiële business card hebben (wat in Japan belangrijker is dan een paspoort); ze kon er alleen maar zelf een maken op haar computer.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/JpJY82m/nl;