Military holding firearms

5 feiten over terrorisme

SÃO PAULO – De Amerikaanse politiek is gekaapt door terroristen. In december 2015 wezen peilingen uit dat één op de zes Amerikanen, ongeveer 16% van de bevolking, terrorisme nu als het grootste nationale probleem ziet, van slechts 3% de maand daarvoor. Dit is het hoogste percentage Amerikanen dat terrorisme noemde in tien jaar, alhoewel het nog steeds lager is dan de 46% die na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 werd gemeten.

Het effect van deze verandering in de publieke opinie is vooral groot geweest in de voorronden van de presidentsverkiezingen bij de Republikeinen. En het heeft zeker momentum gegeven aan de kandidaatstelling van Donald Trump, wiens anti-moslimretoriek in het bijzonder fel is geweest (als niet opruiend). Sommige politici noemen de strijd tegen terrorisme zelfs al de ‘Derde Wereldoorlog.’

Terrorisme is inderdaad een probleem voor de Verenigde Staten, zoals de aanslag in San Bernadino in Californië in december heeft laten zien. Maar het is buiten proportie opgeblazen, zowel door de presidentskandidaten als door de nieuwsmedia, die leven naar het oude adagium ‘bloed doet het goed.’ Om terrorisme in het juiste perspectief te plaatsen zouden Amerikanen – en anderen – de volgende gedachten in overweging moeten nemen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/0bTtrmKnl