africa farmer technology Billy Mutai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Nieuwe manieren om de cacao- en koffieboeren te helpen

WASHINGTON, DC – Het ochtendritueel dat geliefd is bij miljoenen, een eenvoudig kopje koffie, zou op een dag wel eens verleden tijd kunnen zijn. Uit nieuw onderzoek blijkt dat 60% van de 124 wilde koffiesoorten van de wereld geconfronteerd wordt met een steeds groter wordend risico van uitsterving, grotendeels als gevolg van de ontbossing. Het potentiële verlies aan genetische diversiteit zou de manieren kunnen beperken waarop de koffieteelt kan worden aangepast aan een veranderend klimaat en aan de dreiging van ziekten.

En niet alleen ons kopje koffie loopt gevaar. De ontbossing bedreigt ook de cacao en de toekomst van de chocolade. Door bosverlies in het Amazone-bekken verdwijnen wilde soortgenoten van de cacaoplant, terwijl in West-Afrika de bodem er snel door wordt verarmd en de verbouw van gewassen er veel moeilijker door wordt. De bodemuitputting, in samenhang met de verouderende bomen en het toenemende risico van ziekten, bedreigt de levensomstandigheden van de toch al arme kleine boeren die het grootste deel van 's werelds cacao en koffie produceren.

Omdat er wereldwijd 25 miljoen koffieproducenten en bijna zes miljoen cacaoboeren (en hun gezinnen) zijn, moet iedere poging om een einde te maken aan deze cyclus van menselijke armoede en uitputting van natuurlijke hulpbronnen berekend zijn op de omvang van het probleem. Gelukkig maakt het slimme gebruik van geavanceerde technologie het mogelijk deze uitdaging aan te gaan.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/3GlIHkKnl