Het Jaar van de Duurzame Ontwikkeling

NEW YORK – Het jaar 2015 zal de grootste kans van onze generatie zijn om de wereld in de richting van duurzame ontwikkeling te bewegen. Drie bijeenkomsten op hoog niveau tussen juli en december kunnen de mondiale ontwikkelingsagenda opnieuw gestalte geven en zorgen voor een belangrijke impuls om tot cruciale veranderingen in de werking van de wereldeconomie te komen. Met de oproep van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties in zijn rapport “The Path to Dignity” (Het Pad naar Waardigheid) is het Jaar van de Duurzame Ontwikkeling begonnen.

In juli 2015 zullen de wereldleiders bijeenkomen in het Ethiopische Addis Abeba, om hervormingen van het mondiale financiële systeem af te spreken. In september zien zij elkaar weer om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) goed te keuren, die als leidraad zullen dienen voor het nationale en mondiale beleid tot 2030. En in december 2015 zullen de leiders zich verzamelen in Parijs voor het sluiten van een mondiale overeenkomst om de toenemende gevaren van de door de mens in gang gezette klimaatverandering het hoofd te bieden.

Deze topconferenties hebben als fundamentele doelstelling de wereld op een koers van duurzame ontwikkeling te zetten, ofwel van 'inclusieve' en duurzame groei. Dit betekent groei die de gemiddelde levensstandaard zal doen stijgen, de hele samenleving in al haar schakeringen – dus niet alleen de rijken – ten goede zal komen, en het milieu zal beschermen en niet verwoesten.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/dUyPyb8/nl;