COP 22 Marrakesh Fadel Senna/Getty Images

Duurzaamheid in het Trump-tijdperk

KOPENHAGEN – De krachten die strijden tegen de opwarming van de aarde en voor de bescherming van de natuur moeten hun borst nat maken voor grote nevenschade als resultaat van de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Afgaande op de campagneretoriek van Trump en op uitspraken van zijn Republikeinse medestanders zal de bescherming van het milieu in de Verenigde Staten uitgekleed worden in een waan van deregulering en stimuli voor binnenlandse olie-, kolen- en gasproducenten.

Milieuactivisten schatten momenteel de potentiele schade in en ontwikkelen strategieën om een slachting te voorkomen die gedreven wordt door de meest extreme anti-duurzaamheidskrachten die ooit Capitol Hill hebben gecontroleerd. De lijst van mogelijke slachtoffers is lang en deprimerend. In het ergste geval zal Amerika een stuk minder groen worden terwijl er een verlammende slag zal worden toegebracht aan de internationale samenwerking.

Op de recente klimaattop (COP 22) in Marrakesh concentreerde de aandacht zich op de verschillende manieren waarop de regering Trump het klimaatakkoord bereikt op COP 21 in Parijs vorig jaar de dood in zou kunnen jagen. De doodsoorzaak zou moord kunnen worden, waarbij Trump het verdrag verscheurt. Of uithongering, waarbij de VS weigert om zijn deel te doen of te betalen. Ook zou het doodgemarteld kunnen worden, waarbij de VS alle anderen zal vragen om meer op zich te nemen.

To continue reading, register now.

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

or

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

https://prosyn.org/LV9ENUQnl