Trump protest Wayne Taylor/Stringer

Hoe het tijdperk Trump te overleven

NEW YORK – Binnen nauwelijks een maand is president van de VS Donald Trump erin geslaagd om in duizelingwekkend tempo chaos en onzekerheid te scheppen – en een mate van angst die elke terrorist met trots zou vervullen. Het mag geen verrassing heten dat burgers en leiders uit het zakenleven, het maatschappelijk middenveld, en de overheid worstelen hoe op een juiste en effectieve manier te reageren.

Elke visie op de weg vooruit is noodzakelijk tijdelijk, omdat Trump nog geen gedetailleerde wetgeving heeft voorgesteld, en het Congres en de rechtbanken niet volledig zijn meegegaan in zijn stortvloed aan executive orders. Maar erkenning van onzekerheid is geen excuus voor ontkenning.

In tegendeel; het is nu duidelijk dat wat Trump zegt en twittert serieus genomen moet worden. Na de verkiezingen in november bestond er een vrijwel universele hoop dat hij van het extremisme uit zijn campagne zou afstappen. Men was er zeker van dat deze meester der onwerkelijkheid een ander persona zou aannemen wanneer hij de enorme verantwoordelijkheid van wat vaak de meest machtige positie van de wereld genoemd wordt op zich zou nemen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/9EbdX1o/nl;