Strive Masiyiwa, Africa’s Farms, agricultural-policies,  economic growth needs investments to occur. Marwa Morgan/flickr

Afrika’s boerderijen van de toekomst

HARARE – het opzetten van een bedrijf kan hard werken zijn, vooral in Afrika, waar zwakke bestuurssystemen en inconsistente toegang tot cruciale hulpbronnen succes belemmeren. De uitdagingen voor Afrikaanse boeren zijn in het bijzonder opmerkelijk. Gegeven de grote economische en sociale voordelen van een dynamische en moderne landbouwsector zou het aanbieden van de stimulansen, investeringen en regelgeving die deze nodig heeft een topprioriteit moeten worden.

De recente bloei in de Afrikaanse telecomsector (die hele industrieën radicaal veranderd heeft, om nog maar niet te spreken over de levensstijl van mensen) laat zien hoe effectief zo’n aanpak kan zijn. Er zijn momenteel meer dan een half miljard mobiele aansluitingen op het continent en in veel opzichten is Afrika zelfs leidend in de wereld op het gebied van mobiele groei en innovatie.

Waarom is Afrika niet in staat geweest om deze groei te kopiëren in de landbouwsector? Waarom heeft Afrika in plaats van overvloedige oogsten een jaarlijkse voedselimportrekening van 35 miljard dollar? Volgens het laatste jaaroverzicht van het Africa Progress Panel; Grain, Fish, Money – Financing Africa’s Green and Blue Revolutions is het probleem helder: de Afrikaanse boeren hebben de stroom tegen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/Q9W3fLvnl