women's education Brent Stirton/Getty Images

Het belang van goed onderwijs voor de ontwikkeling

WASHINGTON, DC – Later deze maand zal de Bill & Melinda Gates Foundation haar jaarlijkse Goalkeepers report card publiceren, waarin de vooruitgang wordt geanalyseerd op weg naar de Sustainable Development Goals (SDGs, Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) van de VN. Tot de verwachte uitkomsten behoort de voorspelling dat in 2050 bijna 90% van de mondiale armoede geconcentreerd zal zijn in het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika, en dat tweederde van de allerarmsten in de wereld in slechts tien landen zal wonen.

Het vermogen om hotspots voor de menselijke ontwikkeling te identificeren – wat we in het jargon SOTCs (“severely off-track countries,” landen die ernstig de weg kwijt zijn) noemen – moet het in theorie makkelijker maken om oplossingen te vinden. Helaas hebben sommige hulporganisaties de neiging fragiele staten links te laten liggen, uit angst dat hun middelen zullen worden verkwist. Momenteel wordt nog geen kwart van de programmeerbare hulp van de OESO-landen aan de SOTCs besteed.

Maar de indruk dat fragiliteit voorafgaat aan “failure” (mislukking) is misplaatst. Met adequate planning is het mogelijk projecten ten uitvoer te leggen die levens verbeteren, zelfs op de meest riskante plekken. Het beste van alles is dat we weten waar we moeten beginnen: door meer te investeren in menselijk kapitaal, en met name in onderwijs.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/VuyHYXcnl