sala2_Wolfgang KaehlerLightRocket via Getty Images_seychellestortoiseturtlebeachisland Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images

De natuur is ons best anti-virale geneesmiddel

WASHINGTON, DC – De Seychellen, een reeks van 115 groene, rotsachtige eilandjes in de Indische Oceaan, hebben onlangs aangekondigd – middenin de coronavirus-pandemie – dat ze 30% van hun glinsterende turquoise wateren willen gaan beschermen tegen commercieel gebruik.

Het behoeden van zoʼn 410.000 vierkante kilometer zee zal het dierenleven op de kust en in het water ten goede komen, inclusief 100.000 reuzenschildpadden en een paar van ʼs werelds laatste ongerepte koraalriffen. Maar het uitroepen van de nieuwe Marine Protected Areas – mogelijk gemaakt door een innovatieve schuldruilovereenkomst – zal ook de gezondheid, het welzijn en de voorspoed bevorderen van de inwoners van de eilanden, bestaande uit nog geen 100.000 individuen die jaarlijks ruim 350.000 toeristen ontvangen.

Het land, dat momenteel onderkomen biedt aan slechts een paar toeristen die zijn gestrand door toedoen van de pandemie, is momenteel in lockdown om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het besluit van president Danny Faure om de beschermingsplannen door te zetten, zelfs nu zijn land te maken heeft met een noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid, dient als een krachtige herinnering aan het belang van de natuur voor het fysieke en economische welzijn van mensen – en niet alleen op de Seychellen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/DYCqFUmnl