Venezuela-Colombia migration Luis Acosta/Getty Images

Hoe de SDG's te verwezenlijken

MEDELLÍN – In september 2015 kwamen de leiders van 193 landen overeen vóór 2030 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) te verwezenlijken – het meest ambitieuze plan ooit ter bevordering van de menselijke ontwikkeling. Bijna twee jaar later zijn er echter veel redenen tot zorg: de hoeveelheid financiering die tot nu toe is binnengehaald zal zeer waarschijnlijk niet volstaan, en niet alle landen beschikken over adequate gegevens om de vooruitgang ter plekke te meten. Dat is genoeg om zelfs de meest doorgewinterde optimist sceptisch te maken.

Maar er zijn ook nog steeds meer dan genoeg redenen voor hoop. Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan Colombia, dat – eindelijk – zijn tientallen jaren slepende conflict met de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) achter zich heeft gelaten en zichzelf aan het voorbereiden is op het boeken van successen met die SDG's.

In ieder land zal het voor het verwezenlijken van de SDG's nodig zijn dat de regeringen, het zakenleven, hulpagentschappen, multilaterale banken en de civil society samenwerken, flexibele benaderingen hanteren, kennis delen, vooruitgang effectief meten en erkennen dat de diverse doelen onderling verbonden zijn. Colombia lijkt dit te begrijpen en streeft een geïntegreerde aanpak na die de kracht van iedere actor versterkt.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/S3LJYK7nl