Manchester rooftop view Andrew Aitchison/Getty Images

Maak de Rust Belt tot groeimotor

LONDEN – Een paar dagen geleden verklaarde aankomend Amerikaans president Donald Trump op Twitter – zijn favoriete medium – dat hij geen toestemming van China nodig heeft om Taiwan te contacteren, omdat China geen toestemming heeft gevraagd voor het devalueren van zijn valuta. Op dat moment vervloog al mijn hoop dat de opschudding door Trump economisch profijtelijk voor de Verenigde Staten kan zijn.

Ik ben van mening dat de geavanceerde economieën een schop onder hun kont nodig hebben om uit hun post-2008 malaise te ontsnappen, en uit hun buitensporige vertrouwen op monetair beleid. Gegeven Trump’s neiging de boel op te schudden leek hij een goede kandidaat voor dit karwei. Maar als de Trump-omwenteling de VS daadwerkelijk vooruit wil helpen zou deze zich op de economische essentie moeten concentreren in plaats van op simplistische en vaak onware populistische clichés.

Afgegaan op zijn beschuldigingen tegen China lijkt het erop dat Trump alleen maar de knuppel in het hoenderhok gooit en zijn supporters opjuint, zonder enige constructieve agenda te bevorderen. Elke redelijke observator van China – inclusief een aantal van Trump’s eigen adviseurs, waar ik in het verleden mee heb samengewerkt – weet tenslotte dat het land zijn valuta al tijden niet gedevalueerd heeft.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/GeeQ3L7nl