birth control Africa Jonathan Torgovnik/Getty Images

Praten over seks in Ghana

LABADI, GHANA – Educatie over de gezondheidszorg rond seksualiteit en voortplanting is in veel westerse landen een serieuze politieke zaak. Verkiezingen worden gewonnen of verloren op onderwerpen als abortus en “gezins”-waarden. Maar in Ghana, en in veel andere ontwikkelingslanden, is gezinsplanning een zaak van leven en dood, vooral voor meisjes en jonge vrouwen.

Zes jaar geleden, toen ik een meisje was dat opgroeide in een sloppenwijk in het zuiden van Ghana, was het normaal om verhalen te horen over tienerabortussen, over veertienjarige meisjes die kinderen kregen, en over achttienjarige mannen die hun minderjarige vriendinnen sloegen omdat ze weigerden de kleren van hun partner te wassen. Niemand in een positie van gezag – zoals ouders of leraren – leek zich erom te bekommeren dat de slachtoffers ongetrouwde meisjes waren, dikwijls nog niet oud genoeg om wettelijk in het huwelijk te mogen treden.

Dit was mijn “normaal.” Veel klasgenootjes gingen van school nadat ze zwanger waren geworden, en anderen overleden nadat ze hadden gekozen voor een abortus in een niet-erkende kliniek.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/vlfPUsZ/nl;