Red Sea and boat

Eenmaking van de Rode Zee

KONING ABDULLAH ECONOMISCHE STAD – De Rode Zee speelt al millennia een sleutelrol in de wereldhandel. In de tijd van de farao’s was deze al het hart van de mondiale specerijenhandel; vandaag de dag is het een mondiale levensader die de Westerse vraag naar koolwaterstoffen voedt en de goederenstroom tussen Europa en de snel groeiende markten in Azië faciliteert. Meer dan 10% van de wereldhandel beweegt zich elk jaar door het Rode Zee-bassin, een getal dat hoger zal worden nu Egypte de capaciteit van het Suezkanaal verdubbelt.

En toch vaart het grootste gedeelte van de moderne rijkdom die door deze handel gegenereerd wordt op slechts een aantal uitzonderingen na snel door, en laat weinig bewijs van zijn passage achter. Er is geen reden dat dit zo zou moeten blijven. Een regionale inspanning om handel te faciliteren en infrastructuur op te bouwen heeft het potentieel om de landen die de Rode Zee omringen te herpositioneren als bestemmingen voor mondiale investeringen en internationale handel.

De Rode Zee-regio, die bestaat uit de 20 landen die de corridor als belangrijkste handelsroute gebruiken, is de grootste, snelst groeiende, en minst geëxploiteerde opkomende markt ter wereld. De komende 35 jaar verwacht de Verenigde Naties dat de bevolking van de regio meer dan verdubbelen zal, van 620 miljoen nu naar 1,3 miljard. Deze bevolkingsgroei zal vergezeld gaan van een van de hoogste verstedelijkingscijfers ter wereld, wat een opkomende middenklasse creëert, waarvan de Brookings Institution schat dat deze zal groeien van 136 miljoen nu naar 343 miljoen in 2050.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/SYGmgt9/nl;