bloomberg2_Visual China Group via Getty Images_solar panels Visual China Group via Getty Images

De race naar duurzame overvloed

DHAKA/NEW YORK – De wereldwijde race om zo snel mogelijk een nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken is ook een race om een nieuw soort overvloed te verwezenlijken: van volksgezondheid, vitale natuur, goede banen, meer gelijkheid en meer kansen. Om deze wereld van overvloed op te bouwen, moeten we tegelijkertijd onze strijd tegen de oorzaken van klimaatverandering versnellen en veerkracht opbouwen tegen de gevolgen ervan. En dat moeten we nu doen.

Als drie van de negen Mondiale Ambassadeurs voor de campagnes Race to Zero en Race to Resilience van de Verenigde Naties werken wij eraan om steden, regioʼs, bedrijven, beleggers en het publiek te mobiliseren voor grote inspanningen tussen nu en 2030. Het doel is de uitstoot van broeikasgassen te halveren, de natuur te regenereren, en ervoor te zorgen dat de vier miljard mensen die wereldwijd het grootste risico lopen de gevolgen van de klimaatverandering kunnen weerstaan en ondanks die gevolgen kunnen opbloeien.

Wij hebben allemaal verschillende achtergronden. Maar we zijn het erover eens dat de verwoestende gevolgen van de COVID-19-pandemie voor de gezondheid en de economie onze verantwoordelijkheid onderstrepen – en een unieke kans creëren – om ons een welvarender toekomst voor zowel mens als planeet voor te stellen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/FcYqIzMnl