rojasurrego3_Anuwar HazarikaNurPhoto via Getty Images_wetland Anuwar Hazarika/NurPhoto via Getty Images

Overcoming Water Scarcity Naturally

GLAND – Het verbruik van zoet water door de mensheid is al lang groter dan de hoeveelheid die wordt aangevuld. Onderzoekers waarschuwen nu dat deze essentiële natuurlijke hulpbron aan het opraken is. Als we deze trend willen omkeren, is investeren in natuurlijke oplossingen onze beste hoop.

Minder dan 1% van al het water op aarde is toegankelijk of bruikbaar zoet water. Het meeste water bevindt zich in binnenlandse wetlands, waaronder rivieren, meren, moerassen, veengebieden en ondergrondse watervoerende lagen. Deze wetlands zijn de wateroogsters, -reinigers en -vasthouders van de natuur. Door regen- en overstromingswater op te vangen, te zuiveren, op te slaan en weer vrij te geven wanneer dat nodig is, maken zij de mondiale watercyclus mogelijk die zorgt voor een constante toevoer.

Wereldwijd zou de volledige integratie van wetlands in de waterplanning en het waterbeheer in alle economische sectoren verreikende voordelen opleveren. Adequate watervoorraden kunnen de economische groei bevorderen, conflicten verminderen en de druk op het milieu verlichten. Maar dat vergt aanzienlijke en langdurige investeringen om aan de stijgende vraag te voldoen.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/ZufNbSOnl