pairman1_RAUL ARBOLEDAAFP via Getty Images_midwifecolombia Raul Arboleda/AFP via Getty Images

We moeten vroedvrouwen en moeders beschermen tijdens de pandemie

DEN HAAG/WASHINGTON, DC – Nu de wereld worstelt om COVID-19 onder controle te krijgen, worden de mondiale gezondheidszorgwerkers geconfronteerd met toenemende stress – en staat de grotendeels door vrouwen geleverde kraamzorg aan grotere risicoʼs bloot dan ooit.

De huidige crisis stelt de gezondheidszorgfaciliteiten tot het uiterste op de proef, nu tekorten aan personeel en middelen de diensten onder enorme druk zetten. Schrijnende verhalen van vroedvrouwen in de frontlinie onderstrepen de zorgen over de mensenrechten, de overmatige medicalisering van bevallingen, en de toenemende onrust onder vroedvrouwen en zwangere vrouwen. Bij de inspanningen om COVID-19 aan banden te leggen is de zorg voor toekomstige moeders een lage prioriteit geworden.

Vroedvrouwen zijn van vitaal belang voor de gezondheid en de bescherming van vrouwen tijdens de bevalling. In 2017 zijn wereldwijd naar schatting 295.000 vrouwen overleden als gevolg van oorzaken die te maken hebben met de zwangerschap of de bevalling – en het merendeel van deze vrouwen kwam uit lageinkomens- en lageremiddeninkomenslanden. De meeste van deze sterfgevallen waren te voorkomen geweest. Gedurende de hele noodtoestand moeten we ervoor zorgen dat de door vroedvrouwen geleverde kraamzorg zoveel mogelijk overeind wordt gehouden.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/qCgyHEEnl