Media for Medical/UIG/Getty Images

Maak gebruik van de kracht van tienermeisjes

LAGOS – Wanneer je aan tienermeisjes denkt, kan je denken aan de gebruikelijke stereotypen, van de ‘harde tante’ tot de suffe middelbare school leerling die zich opsluit in haar slaapkamer. De realiteit is dat tienermeisjes niet alleen bij de meest gemarginaliseerde mensen ter wereld horen, ze hebben ook een vrijwel ongeëvenaard potentieel om te helpen een betere toekomst voor iedereen op te bouwen.

Zoals het er nu voor staat wordt tienermeiden routinematig de controle over hun lot ontzegd. Meer dan 32 miljoen van de allerarmsten zitten momenteel niet op school. Dagelijks worden 39.000 meisjes onder de achttien iemands vrouw. Voor grote aantallen meisjes wereldwijd lijkt ‘baas in eigen buik’ een onmogelijke droom.

Deze situatie is moreel laakbaar, sociaal beschadigend, en economisch stupide. Door deze aan te pakken kunnen we niet alleen miljoenen kinderen beschermen, we kunnen er ook een aantal van de grootste problemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben door oplossen.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/K3s3Fvr/nl;