ronkko1_INDRANIL MUKHERJEEAFP via Getty Images_indiamobilebankATM Indranil Mukherjee/AFP via Getty Images

Hoe we de armen kunnen helpen lockdowns te overleven

HELSINKI – Terwijl de rijke landen een glimp beginnen op te vangen van het licht aan het einde van de pandemische tunnel, worstelen de ontwikkelingslanden nog steeds om COVID-19 onder controle te krijgen. Maar er kunnen belangrijke lessen uit het voorbije jaar worden getrokken, die overheden kunnen helpen doeltreffender beleidsmaatregelen en programmaʼs op te zetten om hun armste inwoners te helpen zolang de virusuitbraken en lockdowns voortduren.

Een waardevolle bron van dergelijke lessen is het Hrishipara Daily Diaries Project (HDDP), waarin de afgelopen zes jaar de dagelijkse financiële transacties van zestig arme huishoudens op het platteland van Bangladesh zijn bijgehouden. Uit de analyse van de verzamelde gegevens – met name de veranderingen in uitgavenpatronen die zich tijdens de pandemie hebben voorgedaan – komen vier domeinen naar voren waarop de overheid moet ingrijpen.

In de eerste plaats moeten beleidsmakers zorgen voor de toegang tot noodfinanciering. De armen op het platteland zijn niet onbekend met schokken in hun levensonderhoud. Droogtes en overstromingen zijn een terugkerend onderdeel van hun leven, net als ernstige ziekten en het verlies van werk. Maar gewoonlijk hebben zij wel enige toegang tot reddingslijnen: zij kunnen een beroep doen op onderlinge hulpnetwerken binnen hun familie of geld lenen van microfinancieringsinstellingen, geldschieters, en vrienden en familie.

We hope you're enjoying Project Syndicate.

To continue reading, subscribe now.

Subscribe

or

Register for FREE to access two premium articles per month.

Register

https://prosyn.org/rRv7cxqnl