dentler2_ Mohammed HamoudAnadolu Agency via Getty Images_polio Mohammed Hamoud/Anadolu Agency via Getty Images

De financiering van het eindspel van de uitroeiing van polio

NEW YORK – Toen ik in India opgroeide, had ik geen toegang tot het poliovaccin, en de ziekte verlamde mijn benen toen ik nog een kind was. Als gevolg daarvan heb ik vele operaties ondergaan en kan ik niet lopen zonder beenbeugels en krukken. Mijn verhaal is niet uniek. Toen het Global Polio Eradication Initiative (GPEI) in 1988 werd opgericht (ik was toen tien jaar), werden wereldwijd naar schatting 350.000 kinderen per jaar door de ziekte verlamd.

Vierendertig jaar later hebben vaccinatiecampagnes polio bijna uitgeroeid. Maar tenzij we vandaag een nieuwe vaccinatiecampagne financieren, lopen we het risico dat de ziekte opnieuw de kop opsteekt.

Het GPEI – dat de inspanningen van eerstelijnswerkers, gemeenschappen, nationale regeringen en mondiale partners om kinderen te helpen vaccineren coördineert – heeft een belangrijke rol gespeeld bij het terugdringen van het aantal poliogevallen en leidt nu het streven om de ziekte voorgoed uit te roeien. Sinds 1988 heeft het GPEI geholpen drie miljard kinderen tegen polio in te enten, en ruim twintig miljoen mensen die anders verlamd zouden zijn geweest, kunnen nu nog lopen.

To continue reading, register now.

Subscribe now for unlimited access to everything PS has to offer.

Subscribe

As a registered user, you can enjoy more PS content every month – for free.

Register

https://prosyn.org/p34gsLKnl