De Afrikaanse droom

KIGALI – De droom dat de 21ste eeuw de 'Afrikaanse Eeuw' zal zijn is krachtig en bedwelmend. Hij is ook werkelijkheid aan het wordenn. Nu Afrikaanse afgevaardigden van 4 tot 6 augustus in Washington, DC, bijeenkomen voor de eerste top van de VS en Afrikaanse leiders, is het de moeite waard de grondslag – en de grenzen – van de vooruitgang op het continent in kaart te brengen.

Hoewel conflicten en armoede in veel Afrikaanse regio's serieuze problemen blijven, is ons continent niet alleen stabieler dan ooit tevoren, maar ervaart het ook een van de hoogste groeipercentages op de planeet. De afgelopen tien jaar zijn miljoenen mensen in heel Afrika tot de middenklasse toegetreden; onze steden groeien snel; en onze bevolking is de jongste ter wereld.

Maar de Afrikanen mogen er niet spoorslags van uitgaan dat hun tijd is gekomen. Woorden kosten niets, en we weten – ondanks het positieve momentum dat het continent in zijn greep heeft – dat de geschiedenis bezaaid is met verloren gegane dromen, nergens meer dan in Afrika.

To continue reading, please log in or enter your email address.

Registration is quick and easy and requires only your email address. If you already have an account with us, please log in. Or subscribe now for unlimited access.

required

Log in

http://prosyn.org/vVyqgmq/nl;